donderdag 15 augustus 2013

Wie kent deze dievegge (links) en vernielers/bedreigers (rechts)?


Woensdag 12 juni 2013 ontdekt een medewerker van de Intratuin aan de Koningsweg in Utrecht dat een kussenhoes is gestolen. Ze kijkt camerabeelden terug. Daarop ziet ze een vrouw (zie bovenstaande foto links) de hoes in haar tas stoppen.

De Intratuin hangt vervolgens foto's op van de vrouw waarop geschreven staat dat de gouden tip 50 euro oplevert. Een dikke week later, donderdag 20 juni 2013, verschijnen rond vier uur 's middags twee mannen in de zaak (zie bovenstaande foto rechts). Ze eisen van een medewerker dat de foto bij de ingang wordt weggehaald.

Ze zeggen dat de vrouw hun nichtje is en verscheuren de foto. Ze dreigen ook de ruiten in te gooien en brand te stichten. Het blijft niet bij dreigementen. De volgende morgen blijken er maar liefst zeven ruiten ingegooid en de politie denkt dat de mannen daar iets mee te maken hebben. Weer een dag later worden nóg eens twee ruiten vernield. Dat gebeurt telkens 's avonds of 's nachts.

De vrouw en twee mannen zijn te zien op bewakingsbeeld.

Signalementen:
- blanke vrouw
- blond haar
- roze of oranje vest
- witte broek
- bruine schoudertas

- blanke man
- 40-50 jaar
- kaal
- bril
- blauw t-shirt met witte opdruk

- getinte man
- 28-35 jaar
- baardje
- grijze polo
- zwarte schoudertas

Weet u wie de vrouw is, die woensdag 12 juni een kussenhoes stal bij de Intratuin? Of kent u de mannen die een week later, donderdag 20 juni, verhaal kwamen halen en het personeel van het tuincentrum bedreigden? Laat het weten, mogelijk zijn deze twee ook verantwoordelijk voor de vernielingen bij de Intratuin. Bel met 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Bron: Bureau Hengeveld d.d. 14-08-2013

Update 20 augustus: de man heeft zich telefonisch gemeld en ook de identiteit van de vrouw is bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten