dinsdag 13 augustus 2013

School in Arnhem bespiedt leerlingen op toilet

De Arnhemse middelbare school Lorentz Lyceum heeft met een verborgen camera leerlingen in de toiletruimte gefilmd. De camera zit verborgen in een lege speakerbox boven een van de jongenstoiletten.

Dat bevestigt rector Van Lanen na een anonieme tip aan De Gelderlander. Volgens haar is de camera gebruikt om vandalisme in de toiletten tegen te gaan. Van Lanen stelt dat de camera niet op de wc's is gericht, maar op de wastafels en de bovenkant van de toilethokjes.

Laatste redmiddel
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft niet eerder gehoord dat scholieren heimelijk in de toiletruimte zijn gefilmd en hoort op van het feit. "Een verborgen camera hoort een laatste redmiddel te zijn, het is tenslotte een ingrijpende keuze mensen te filmen die zich onbespied wanen", zegt een woordvoerder. Dat de camera verborgen is, is volgens het CBP een nóg grotere inbreuk op de privacy van de scholieren.

Steekproeven
De camera, die volgens de rector niet meer in gebruik is, hangt nog steeds in het jongenstoilet. Volgens Van Lanen was het filmen van de toiletruimte onderdeel van een aantal steekproeven.

Bron: De Gelderlander d.d. 13-08-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten