woensdag 27 februari 2013

Alle verdachten mishandeling Oosterhout vast


Alle vijf verdachten van een schokkende mishandeling in Oosterhout zijn aangehouden. De vijfde en laatste verdachte kon woensdagochtend worden aangehouden, maakte de politie bekend. De politie zegt niet waar dat is gebeurd. De overige vier verdachten meldden zich dinsdag vrijwillig bij de politie.

De politie toonde maandagavond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant beelden van de mishandeling in het uitgaansgebied in Oosterhout op 19 januari. Op beelden is te zien hoe vijf jongens de 25-jarige man slaan en schoppen. Het slachtoffer blijft bewusteloos met een blauw oog, tand door de lip en beschadigde neus achter op straat. De politie kreeg tientallen tips over de mishandeling binnen. Na de uitzending ontstond op internet een uitgebreide zoektocht naar de daders. De politie kreeg diverse (foute) namen door en die gingen ook op internet rond.
"We zijn tevreden dat we zo snel na het tonen van de beelden de verdachten van straat hebben kunnen halen”, reageerde een politiewoordvoerder woensdag. De politie noemt het een negatief bijeffect dat ook onschuldige jongens in verband zijn gebracht met de mishandeling. Alles afwegend was het dat wel waard, antwoordde de woordvoerder desgevraagd. „Er is recht gedaan aan het slachtoffer. Ik kan me voorstellen dat je daar anders over denkt als je naam ten onrechte circuleert op internet maar wij hebben mensen gevraagd om óns te informeren", aldus de politie.
Alle verdachten komen uit Oosterhout. Vier zijn minderjarig (17 jaar) en eentje is meerderjarig (18 jaar). Ze worden waarschijnlijk vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bron: De Telegraaf d.d. 27-02-2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten