donderdag 14 juni 2012

Vrouw hongert gehandicapte dochter (16) uit tot 10 kilo

In de Verenigde Staten is een schokkend verhaal naar buiten gekomen van een ernstig gehandicapt meisje dat helemaal werd uitgehonderd door haar moeder. De zestienjarige Darlene was niet meer in staat te praten of te lopen toen ze werd weggehaald uit haar ouderlijk huis in maart. Het meisje werd met spoed naar een ziekenhuis in Chicago gebracht.
 
De tiener had al vier maanden eerder gered kunnen worden als er volgens de procedures was gehandeld, stelt de Chicago Tribune. Darlenes moeder Rosetta Harris (50) is nu schuldig bevonden aan het in gevaar brengen van het leven van een kind. Volgens dokters werd de tiener, nu 17 jaar, gedurende lange tijd uitgehongerd.
 
Toen Darlene naar het ziekenhuis werd gebracht, woog ze nog maar 10,4 kilo, het gezonde gewicht voor een peuter van twee of drie jaar. De autoriteiten in het ziekenhuis geloofden niets van het verhaal van de moeder. Die beweerde dat ze haar kind eieren en gort als ontbijt gaf en gestoomde rijst met kip, chocolade-proteïneshakes en snacks gedurende de dag.
 
Niet thuis
Al vier maanden eerder kwam er een anoniem telefoontje bij de hulpdiensten binnen met de melding dat Darlene Armstrong "al vele jaren" geen eten of medische verzorging kreeg. Hulpverleners gingen weliswaar poolshoogte nemen, maar werden meerdere keren met een kluitje in het riet gestuurd. Pas bij een vierde bezoek wist een hulpverleenster binnen te komen, waarna ze het skeletachtige lichaampje van Darlene aantrof.
 
Moeder Rosetta heeft inmiddels bekend dat ze Darlene geen speciaal onderwijs liet volgen, omdat ze haar dochter bij zich wilde houden. De vrouw, een werkloze alleenstaande moeder van vijf kinderen, kon niet zeggen wanneer Darlene voor het laatst buiten was geweest of wanneer ze een dokter had gezien. Eerder zei ze dat ze "een goede moeder was" en dat ze "goed voor haar dochter zorgde".
 
Een 15-jarig zusje van Darlene is onder toezicht van jeugdzorg geplaatst. Met Darlene gaat het langzaamaan iets beter: ze komt aan en gaat elke dag iets vooruit.
 
Bron: Het Laatste Nieuws d.d. 14-06-2012


Geen opmerkingen:

Een reactie posten