donderdag 8 maart 2012

Comazuipers moeten zelf hun rekening maar betalen

Jongeren die door comazuipen in het ziekenhuis belanden, moeten zelf de rekening gaan betalen.
 
Dat vindt bestuursvoorzitter Kingma van het medisch Spectrum Twente in Enschede. Nu draait de gemeenschap nog op voor die kosten. Het aantal comazuipers stijgt al jaren. In 2010 werden 684 jongeren opgenomen vanwege buitensporig drankgebruik.
 
Cursus
De provincie Utrecht pleit ervoor om jongeren die onder invloed van alcohol overtredingen hebben begaan, samen met hun ouders op cursus bij een verslavingsinstelling te sturen. De jongeren krijgen dan geen boete of strafblad, schrijft Metro.
 
Het plan van Kingma lijkt ons inziens een zeer goed plan. Alleen door dit soort asociaal gedrag blijven de ziektekostenpremies ook maar stijgen. Laat ze het zelf maar eens voelen in de portemonnee. Waarschijnlijk zullen ze het na zo'n dure actie nooit meer doen.
En stuur gelijk hun ouders mee. Die weten vaak niet eens waar die meestal jonge snotjongens midden in de nacht uithangen.
 
Het gebeurt helaas overal. Zowel in de grote stad als in een rustig dorpje. Afgelopen zondagnacht nog aan het Hamsterpad in Noordhorn. Rond 03.38 uur in de nacht stopt er weer een taxibusje vol met stomdronken tieners die net uit de kroeg komen. En met veel kabaal bierflesjes stukgooien op straat of tegen de garage van de buren aan.
Levensgevaarlijk voor kleine kinderen en ideaal om een lekke band te krijgen.
Het waren nog snotjongens van misschien 20 jaar. En waar waren de ouders? Dit gebeurde vroeger niet. Maar sinds de komst van de familie Posthuma is het een stuk rumoeriger geworden met veel geluidsoverlast. Met name 's nachts en in de weekenden. Ze hebben allemaal een zeer grote bek en houden totaal geen rekening met andere bewoners.
 
DRANK MAAKT MEER KAPOT DAN JE LIEF IS DUS STOP MET DIE ROTZOOI EN LET MEER OP UW KINDEREN WAAR DIE 'S NACHTS UITHANGEN EN WAT ZE UITVRETEN !!!


Zie ook het volgende krantenartikel: http://www.telegraaf.nl/binnenland/11722359/__Scholier_zuipt_zich_in_coma__.html Geen opmerkingen:

Een reactie posten