zondag 29 december 2013

Hond dood na zware mishandeling

Twee Leeuwarders van 53 en 44 jaar (Friso Oosterveld en Ronald Dijkstra) hebben zaterdagavond een hond zo ernstig mishandeld, dat een dierenarts het dier moest laten inslapen.

Bewoners van de Curaçaostraat in Leeuwarden die getuige waren geweest van de mishandeling, waarschuwden de politie. Agenten troffen de zwaargewonde dogo argentino op straat aan. De dierenambulance werd ingeschakeld, die al snel besloot een dierenarts op te roepen.

Na onderzoek werd het duo door de politie aangehouden en ingesloten. Over de reden van de mishandeling is nog niets bekend.

Bron: Leeuwarder Courant d.d. 29-12-2013

UPDATE: Medewerkers van de dierenambulance in Leeuwarden zijn een inzamelingsactie begonnen voor de doodgeslagen hond Argos. De 6-jarige Argentijnse Dog is van de familie Brons, het gezin met zes kinderen dat eerder uit huis werd gezet in Leeuwarden. De kinderen uit het gezin willen hun geliefde hond graag een waardig afscheid geven, maar het ontbreekt ze aan de financiële middelen. De dierenambulance zette daarom een inzameling op touw.
Noodgedwongen had het gezin de hond in goed vertrouwen bij een buurman ondergebracht. Argos werd zaterdagavond door twee Leeuwarders van 44 en 53 jaar zwaar mishandeld. Hij werd onder andere gestoken met een mes, geslagen met een ketting en geschopt. Agenten troffen het zwaargewonde dier aan op straat, medewerkers van de dierenambulance hebben zich over Argos ontfermd maar een dierenarts besloot uiteindelijk om hem in te laten slapen.
Een medewerker van de dierenambulance vond het zo hartverscheurend dat ze besloot om geld in te zamelen om toch een waardig afscheid te kunnen bekostigen. Dit verdient Argos, laten de vrijwilligers van de Dierenambulance Leeuwarden weten. Mensen die een donatie willen doen kunnen het geld overmaken of doneren op de rekening van de Dierenambulance Leeuwarden, rekeningnummer NL26RABO 0146630122 o.v.v. AKTIE ARGOS.
Over de toedracht van de mishandeling is nog niets bekend. De mannen zijn aangehouden en ingesloten.
Maria Brons en haar zes kinderen verblijven momenteel in een opvang in het Friese Burgum. Ze moesten eerder door omstandigheden hun huis uit en gingen naar een slooppand. De politie haalde haar daar vervolgens uit, omdat het er onveilig was. Daarna werd er opnieuw onderdak voor het gezin geregeld via een familielid, maar ook daar bleef het gezin niet lang.

2 opmerkingen:

  1. blijven door nederland heen gaan ze willen ook niet echt ergens blijven wonen lijkt wel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. U mag pas zeggen als u zeker weet wat wat u nu zegt is uit u duim gezogen u weet dat u liegt want het is een zeer netjes opgevoede familie.

    BeantwoordenVerwijderen