woensdag 3 juli 2013

Roden geschokt na moord

Het beëindigen van haar relatie is een 17-jarig meisje uit Roden (Drenthe) gisteren fataal geworden. Annemieke van Dijk werd gistermiddag rond 15.45 uur in haar ouderlijk huis aan de Ceintuurbaan doodgestoken door haar vriend Jacco Rozema, die het volgens bekenden niet kon verkroppen Annemieke te verliezen.

Na het neersteken van zijn vriendin vluchtte de dader naar de voetbalvelden in Roden. Daar vertelde hij via de telefoon dat hij een einde aan zijn leven wilde maken. De politie arriveerde voordat de jongen dat daadwerkelijk kon doen. De politie heeft bij de zoektocht speurhonden ingezet, vlakbij werd een mes gevonden. Het meisje werd zeer ernstig gewond naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen gebracht, waar ze enige tijd later overleed.

Zowel het slachtoffer als de vermoedelijke dader voetbalden bij VV Roden. Op het sportcomplex verzamelden zich dinsdagavond een grote groep jeugdleden. Daarbij liepen de emoties hoog op. Voorzitter Jans Darwinkel van de voetbalvereniging omschrijft de vermoedelijke dader als een aardige en rustige jongen die al jaren bij de club speelt. De 19-jarige had sinds drie jaar een relatie met het slachtoffer. Volgens Darwinkel had Annemieke de relatie met Jacco (19) dit weekeind verbroken.

De politie spreekt van 'een groot drama'. Het dorpje Roden verkeert in shock. Veel jongeren kennen zowel slachtoffer Annemieke als de opgepakte verdachte Jacco. "Ik dacht dat hij een vriend van me was. Maar als je zoiets doet, dan spoor je niet", zegt een dorpeling. Van Dijk werd thuis neergestoken. Buurtbewoners hebben het over messteken in haar hals en nek.

UPDATE 03-07-2013: De 19-jarige Jacco Rozema die dinsdag zijn 17-jarige vriendin Annemieke van Dijk om het leven heeft gebracht in Roden (Drenthe), heeft tijdens zijn verhoor bekend. De man heeft verklaard dat hij niet kon omgaan met het stopzetten van de relatie. Dit maakte de politie vandaag bekend op Twitter.


Chalet.nu Vakantiehuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten